Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Vi ökar våra insatser för ett medmänskligare Sverige

Östgötagatan_Second hand_Röda Korset_November

Vi skalar upp för att hjälpa fler när fattigdomen ökar. Matpriser skenar, det är inflation och energikris. Det sätter stor press på bland annat barnfamiljer. Fler och fler söker sig till oss för att klara vardagen.

Röda Korsets hus

Röda Korset genomför just nu en nationell satsning där vi startar Röda Korsets hus på flera platser i landet, Malmö, Vänersborg, Södertälje, Stockholm och Hedemora. Hit kan människor komma för social gemenskap men vi erbjuder även ett varmt mål mat, rena kläder och även duschmöjligheter för den som inte har tillgång till det.

Läs mer om Röda Korsets hus i Hedemora

Läs mer om Röda Korsets hus i Hovsjö, Södertälje

Läs mer om Röda Korsets hus i Malmö

Läs mer om Röda Korsets hus i Vänersborg

Läs mer om Röda Korsets hus i Stockholm

Barnfattigdom i Sverige – vårens viktigaste temadag

Hyresgästföreningen, Majblomman, Rädda Barnen och Röda Korset gick den 15 mars ihop för att sätta barnfattigdom på agendan. Läs mer om  temadagen här som livesändes via Facebook och sänds via SVT Forum senare i veckan.

Totalt närvarade 180 personer från politiken, civilsamhället och media närvarade under förmiddagen som avslutades med en paneldiskussion där partiledare, ministrar och riksdagsledamöter från samtliga riksdagspartier deltog.

Det mediala genomslaget blev stort och frågan kring barnfattigdom och hushållens ekonomiska svårigheter ligger nu högt upp på den politiska agendan. Resultatet från Sifo-undersökningen som presenterades samma morgon har publicerats i nära hundra svenska tidningar och refererats till på flertalet ledarsidor. Flera partier har i samband med konferensen gjort utspel som går i linje med våra politiska krav som presenterades i en gemensam debattartikel i Dagens Industri.

Urval av medialt genomslag

Gemensam debattartikel Dagens Industri

Intervju med Martin Ärnlöv i Sveriges Radio Ekot

Rikstäckande publicitet för Sifo-undersökningen i nationella och lokala medier:

Expressen "Inflationen slår hårt mot barnfamiljer"

Aftonbladet "Organisationer larmar: Tufft för barnfamiljer"

Krönika skriven av Patrik Lundberg, Dagens Nyheter

Nytt innehåll på rodakorset.se

Läs mer om fattigdom i Sverige här

Läs vår senaste debattartikel- barnfattigdomen, ett akut problem

RKUF:s frukostklubb

Hösten 2020 började Röda Korsets Ungdomsförbund laga och dela ut frukost på Sofielundsskolan i Malmö. Skolan ligger i ett område där barnfattigdomen är hög. Nu möter de allt hungrigare barn, det är efter helgerna som barnen är som hungrigast. Läs hela artikeln här och få tips på hur du kan starta en egen frukostklubb.

I Övertorneås Röda café har fler råd att fika

Med ny blommig tapet, ombonade lokaler och låga priser är det en välkomnande känsla som infinner sig när man stiger in på Röda Caféet i Övertorneå. Läs hela artikeln här

Röda Korset magasin om ökad fattigdom

Läs om hur Röda Korset nu skalar upp för att kunna hjälpa allt fler runt om i Sverige.

I media

Inslag från Ekot, Sveriges Radio

På plats i hela landet

Se vår video på Youtube

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!