Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Röda Korsets hus i Hedemora är nu öppnat

Röda Korsets ordförande Anna Hägg-Sjöquist invigde huset tillsammans med Gunborg Morén ordförande i Hedemoras Rödakorskrets.

Rödakorshuset invigdes av Röda Korsets ordförande Anna Hägg-Sjöquist och Gunborg Morén ordförande i Hedemoras rödakorskrets. Öppningen var välbesökt av frivilliga, Hedemorabor, representanter från kommunen, media samt det lokala näringslivet.

Röda Korsets hus är en öppen och välkomnande mötesplats som utifrån lokala behov och kapacitet erbjuder hälsofrämjande verksamheter, samhällsinformation och rådgivning, mat och dryck samt en naturlig mötesplats vid händelse av lokala kriser. Idag finns det totalt fem stycken Rödakorshus i Sverige och Hedemora är det senaste tillskottet.

 

I Hedemora har man under flera år bedrivit en verksamhet med utdelning av matkassar till de mest behövande för att bryta isolering, skapa trygghet hos besökarna och tillgodose människors grundläggande humanitära behov.  

Varje vecka söker sig ett hundratal människor till Röda Korset i Hedemora. Dessutom finns här också möjligheter till tvätt och dusch, läxhjälp, språkundervisning och aktiviteter för både ungdomar och äldre. En viktig hjälp som man erbjuder är att läsa brev och förklara blanketter och information från myndigheter.

 

Genom medmänskligt stöd i kombination med matkassar, brödpåsar från lokala handlare ger det människor bättre förutsättningar för integration och ett sammanhang i vardagen.  

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!