Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Nu öppnar vi mötesplatsen Röda Korsets hus i Hovsjö, Södertälje

Vi öppnar dörrarna för Södertälje rödakorskrets nya mötesplats i Hovsjö. Röda Korsets hus utvecklas till en social träffpunkt för alla som vill mötas över en fika, behöver samhällsrådgivning eller stöd i sin vardag. Mötesplatsen blir den fjärde i Sverige och kommer att fyllas med verksamhet och aktiviteter utefter lokalbors och tillresandes behov och önskemål.

Vi har under en längre tid sett att utsattheten i Sverige ökar. Under de senaste åren har kretsarna runt om i landet sett behov av att utöka sina verksamheter för att möta de ökade behoven av hjälp. Däribland Södertälje rödakorskrets som, i samverkan med flera lokala aktörer, under pandemins första år delade ut matkassar till barnfamiljer som levde under existensminimum.

- Viktiga principer för vårt arbete är att lyssna in behoven och arbeta tillsammans med boende och lokala aktörer när vi bygger upp verksamhet och aktiviteter i lokalerna. Vår ambition är att mötesplatsen ska bli en varm och välkomnande plats för alla som vill engagera sig men även för stöd i vardagen för de som behöver, säger Viveka Ek, ordförande Södertäljes rödakorskrets.

Det nya Röda Korsets hus drivs av Södertäljes rödakorskrets som är i full gång att nå ut och rekrytera fler volontärer.

- Vi söker fler volontärer som vill engagera sig och tillsammans med oss öppna den nya mötesplatsen och låta den växa med aktiviteter utifrån behov. Oavsett vad du har med dig för kompetens sedan tidigare så finns en plats hos oss som volontär. Vi utbildar och ser till att de som engagerar sig i våra verksamheter känner sig trygga i sina uppdrag, säger Michelia Sado, verksamhetsutvecklare.

Röda Korsets hus är en nationell satsning och finns idag i Malmö, Vänersborg, Stockholm och nu i Södertälje. Södertälje rödakorskrets har sedan tidigare flera verksamheter runt om i kommunen, däribland aktiviteter och mötesplatser för äldre i Enhörna, Hölö och Vårdinge, sjukhusvärdar på Södertälje sjukhus, träna svenska på stadsbiblioteket samt en krisberedskapsgrupp.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!