RKUF:s frukostklubb möter allt hungrigare skolbarn

Hösten 2020 började Röda Korsets Ungdomsförbund laga och dela ut frukost på Sofielundsskolan i Malmö. Skolan ligger i ett område där barnfattigdomen är hög. Nu möter de allt hungrigare barn, det är efter helgerna som barnen är som hungrigast.


– Vissa får inte frukost hemma. Jag märker ofta att mackor och juice tar slut snabbt här, säger Somaya Shah, som går i årskurs åtta. Hon säger att hon märker att hennes klasskamrater blir mer motiverade och får mer energi när de fått frukost.

Läs hela artikeln Ökad hunger bland skolbarn i Malmö.

Starta en frukostklubb på din ort

Att komma till skolan med frukost i magen gör större skillnad än man kan tro. Många barn och unga tycker också att det är skönt att ha en trygg plats att umgås och hämta energi innan dagens första lektion. Det finns Frukostklubbar utspridda över hela Sverige. När du kommer till Frukostklubben får du frukost, och du får umgås med andra unga personer som är frivilliga hos Röda Korsets Ungdomsförbund. Mer information om hur du startar en frukostklubb finns på RKUF:s sida Frukostklubben.

Om du känner dig motiverad att bli frivillig i Frukostklubben, servera frukost och umgås med unga kan du kolla lediga frivilliguppdrag eller kontakta verksamhetsutvecklaren för Frukostklubben. Om du vill komma i kontakt med någon av dessa frukostklubbar så kontakta din närmaste lokalförening.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!