Riksstämman 2023 fortsätter

Riksstämman 2023 plenum

Riksstämman fortsatte idag i Karlstad med fler spännande diskussioner och beslut i frågor som rör vår framtid. Riksstämman pågår till och med imorgon.

Dagen startade med en invigning och presentation av styrelsens förslag till strategisk inriktning 2024–2030 av ordförande Anna Hägg-Sjöquist. Här kan du ta del av förslaget Detta efterföljdes av påverkanstorg där deltagarna hade möjlighet att diskutera motioner inom områdena strategisk inriktning, uppföljning och lärande och engagemang och utbildning. Sagt av deltagare; 

"Visionen kunde inte vara mer klockren än så" - Gunilla Nilsson, ombud Piteå. 

“Känslan av att möta hela Svenska Röda Korset som ska bestämma sig för en strategi för framtiden är fantastisk. Strategin är bra och framåtblickande. Ryms mycket i korta ordalag” - Bodil Henriksson Johansson, Östersund.

Beslut om ny strategisk inriktning kommer att fattas imorgon. 

Under eftermiddagen fick deltagarna även höra ett engagerande anförande från Lotta Schneider, avgående förbundsordförande Röda Korsets Ungdomsförbund, en presentation av kandidater till nationella förtroendeuppdrag och det togs beslut om några av motionerna. 

Jenny Hansing, ombud från Lidköping och volontär sedan 3 månader tillbaka, hur känns det att vara här? 

- Jag är överväldigad över det fina och breda engagemanget som finns över hela Sverige i kretsarna. Har träffat många rödakorsare från hela landet och vi har haft så mycket utbyte av varandras verksamheter. Ser fram emot resten av dagarna. 
 
Lena Karlström, ombud från Söderköping:

- Att träffa personer från hela landet är så kul. Extra kul att få chans att träffa Ungdomsförbundet och diskutera. 

Kais Badro, ombud från Hagfors:

- Jag ser fram emot alla diskussioner och att träffa alla från hela landet.

Vi ser fram emot ytterligare en spännande dag imorgon! 

Håll utkik här på Rednet efter fler nyheter från Riksstämman. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!