Från förfrågan till bokning av kurs i rödakorskunskap

Lisa Gilborne

Vad händer mellan att det kommit in en förfrågan om bokning av kurs fram tills utbildaren är på plats i kurslokalen? Vi frågade Lisa Gilborne, utbildningsledare på Utbildningsenheten, som tillsammans med andra kollegor ansvar för att matcha en förfrågan med utbildare.

Hur ska en krets som är intresserad av att boka en kurs i rödakorskunskap gå till väga? 

Det bästa sättet är att fylla i formuläret för kurs- och utbildningsförfrågan. På så sätt får vi den information vi behöver för att hitta en utbildare och ett datum till er. Vi hanterar många hundra förfrågningar för olika kurser varje månad och det är därför bra med framförhållning när ni vill boka en kurs.  

Hur lätt är det att få en kurs när kretsen skickar in en förfrågan? 

Vi löser alltid en kurs till kretsar som frågar. Däremot kan det ibland bli en annan månad än kretsen tänkt. Det beror på utbildarnas möjligheter och var i landet kretsen och utbildarna finns. Det som är bra med rödakorskunskapen är ju att rödakorsare kan gå den i Learnster om vi inte kan erbjuda en kurs så snabbt som kretsen önskar.  

Och till sist, visst finns det fler kurser som kretsen kan boka via dig och dina kollegor? 

Jag och mina kollegor – Anna, Linnea, Lina, Inez och Anne-Li – bokar kurser över hela landet. Vi bokar också exempelvis Att mötas i vardag och kris och kurser i första hjälpen. Läs mer om öppna kurser i första hjälpen hos kretsarna. Vill er krets boka en annan kurs gör ni det via samma förfrågningsformulär som nämndes ovan. 

Läs mer

Mer information finns i en tidigare nyhet på Rednet om olika sätt att gå kurs i rödakorskunskap.

 

Om Rödakorskunskap

Kunskap om vår organisation och de värderingar vi arbetar efter är grunden för allt rödakorsarbete. Det ger en trygghet och förankring, vilken roll du än har inom Svenska Röda Korset.

Kursen rödakorskunskap ger alla rödakorsare en gemensam grund om vilken organisation vi är, vad vi står för och vad som gör oss unika.

Målet är att rödakorsare har kunskap om rödakors- och rödahalvmånerörelsens grundprinciper samt kännedom om Röda Korsets arbete, både nationellt och internationellt. Dessutom att få känna en stolthet över organisationen och att jag som rödakorsare bidrar genom mitt arbete. 

Kursen är obligatorisk för alla frivilliga, förtroendevalda och anställda. Den är dels ett första steg för dig som ska engagera dig inom Svenska Röda Korset, dels en bra repetition för dig som varit aktiv ett tag.

Kursen kan genomföras som fysisk kurs (bokas genom att kontakta Utbildningsenheten via formuläret) eller via webbkursen i kursportalen Learnster.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!