Visst bjuder er krets in till öppna kurser i första hjälpen?

Första hjälpen-kurs

Fler och fler kretsar är med och sprider kunskaper i första hjälpen/HLR genom att boka kurser och bjuda in allmänheten.

Förra året bokades en fjärdedel av alla fysiska första hjälpen-kurser av en krets. Vi ser en stor efterfrågan över hela landet och har en ambition om att dubbla antalet deltagare i våra kurser till 2030. Många kurser blir i dag fullbokade med flera personer på kölista. Vi vill att ännu fler kretsar är med!

Det här behöver ni veta

  • Frågestund via Teams: Delta i en digital frågestund 21/3 kl. 10.00-10.30. Vi går igenom det ni behöver veta om kursbokningen och det finns möjlighet att ställa frågor. Anmäl dig här!
  • Bokningsperioder: Från 1/3 kan ni boka kurser för juni-augusti. För perioden september-december öppnar bokningen i maj. Kretsar har två veckors förtur varje period, så hör av er i god tid!
  • Blanda målgrupper: Det går bra att bjuda in både frivilliga/förtroendevalda och allmänheten till samma kurser. Att bjuda in till kretsens lokaler (eller annan lokal) är en fantastisk chans att visa upp kretsens verksamhet!

Det här behöver ni göra

  1. Fundera på när er krets kan hålla öppna kurser för allmänhet och frivilliga
  2. Hör av er via formuläret för kursförfrågan
  3. I dialog med er bokar vi in utbildare som kommer till er

Det kretsen behöver är en kontaktperson som har kontakt med utbildaren inför kursen och en lokal med gott om golvyta. Kurserna är kostnadsfria och utbildaren har med sig allt material och utrustning. Ni kan gärna informera om kretsens verksamhet i samband med kurserna.

Hur kan ni marknadsföra kurserna mot allmänheten?

Vi kan öppna kurser som ni bokar i vår Kursportal. Dit hittar besökare från Röda Korsets hemsida. Flera kretsar har kurser öppna där i dag och vi ser att deltagare bokar sig den vägen. Ni kan också marknadsföra lokalt med affischer och i sociala medier.

 

Var med och sprid kunskaper - tillsammans räddar vi liv!

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!