Olika sätt att gå kursen i rödakorskunskap

Rödakorskunskap

"Jag tycker det är en väldigt bra introduktionskurs. Bra sammanfattad, engagerande och inspirerande. Jag ser fram emot att lära mig mer!" Så säger en deltagare som gått kursen rödakorskunskap.

Du vet väl om att det finns flera sätt att ta del av kursen i rödakorskunskap? Antingen genom att boka en fysisk kurs eller gå webbkursen.

Rödakorskunskapen är obligatorisk för alla frivilliga, förtroendevalda och anställda. Den är dels ett första steg för dig som ska engagera dig inom Svenska Röda Korset, men också en bra repetition för dig som varit aktiv ett tag.

Fysisk kurs eller webbkurs – välj det som passar dig

En krets eller verksamhetsgrupp kan kostnadsfritt boka en fysisk kurs genom att kontakta utbildning@redcross.se. Då kommer en utbildare till er och håller i kursen.

Rödakorskunskap finns också som webbkurs och den nås via kursportalen Learnster. Där har du möjlighet att gå kursen när det passar dig, du kan bland annat pausa och återkomma vid ett senare tillfälle. Webbkursen kan också göras tillsammans, både i mindre och större grupper. Under året kommer en version av webbkursen som är mer anpassad för att genomföra i grupp.

En gemensam och stadig grund att stå på

Genom kunskap om vår organisation och de värderingar vi arbetar får du en bra grund för ditt rödakorsarbete. Kursen ger en trygghet och förankring, vilken roll du än har inom Svenska Röda Korset. Dessutom får alla rödakorsare en gemensam och stadig grund om vilken organisation vi är, vad vi står för och vad som gör oss unika.

Här är några citat från personer som gått kursen, både med utbildare och via webben

"Nu förstår jag varför neutraliteten är så viktig".

"Tack! Du gör allt så spännande och ger oss verkligen ett sammanhang. Diskussionen kommer att fortsätta, tänk vad mycket man kan ställas inför i den dagliga verksamheten".

"Bra upplägg och relevant information! Jag tycker att webbkursen hade en bra variation mellan text, videos och bilder, vilket gjorde att det var lätt att hålla intresset och orken uppe under kursens gång".

"Vi var tre personer som gjorde webbkursen tillsammans. Det blev bra diskussioner och vi blev inspirerade i vårt fortsatta arbete och blev sugna att diskutera mera".

"Jag önskar så att fler fick ta del av detta. Verkligen bra material".

2023 genomfördes 49 fysiska kurstillfällen med 499 deltagare. Dessutom har 1 222 personer gått webbkursen.

Är du inte en av dessa? Passa på att via krets/verksamhet boka en fysisk kurs eller gå webbkursen. Med hjälp av kunskap, inspiration och diskussion stärker vi vår rödakorsidentitet och blir en tydlig humanitär aktör.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!