Bli hållbarhetsambassadör! Nu startar pilotprojekt

Från Riksstämman Karlstad 2023

Nu under våren ska en grupp hållbarhetsambassadörer rekryteras, för ett nytt pilotprojekt. Arbetet med hållbarhet är grunden för en trygg och långsiktig samhällsutveckling. Det är också en självklar del av vårt uppdrag att förhindra och lindra mänskligt lidande.

På vår riksstämma förra året antog vi tillsammans en vision om Ett medmänskligt Sverige i en hållbar värld. Samtidigt fattades beslut om att ta fram en ny utbildning om hållbarhet riktat till kretsar.

Läs mer om utbildningen i hållbarhet

Det beslutades också att det ska finnas personer i hela landet som kan stötta det lokala klimat- och hållbarhetsarbetet.

Våra kretsar spelar en avgörande roll på hållbarhetsområdet, i att möta humanitära behov där de är som störst och att bidra i den omställning som klimatförändringarna kräver. 

Rekrytering pågår

Just nu rekryteras en liten grupp hållbarhetsambassadörer i ett nytt pilotprojekt. Projektet ska titta på hur en sådan ambassadörsroll kan utformas utifrån dagens förutsättningar.

Ambassadörerna blir en viktig del i att sprida kunskap om hållbarhet och öka engagemanget i hela vår organisation om vad det kan innebära i praktiken för oss. Fokus ligger på att förvandla vår vision till praktisk handling, och på att på bästa sätt stötta kretsarnas arbete för en hållbar organisation i en hållbar värld.

Vill du veta mer?

Läs mer och ansök redan idag!

Hållbarhetsambassadör för Svenska Röda Korset

Har du frågor om uppdraget eller vårt arbete med hållbarhet? Hör av dig till projektledare Lotta Schneider, på epost lotta.schneider@redcross.se.

En del av strategisk inriktning 2024-2030

Arbetet för hållbar utveckling är en del av de stora förflyttningar vi vill göra inom ramen för vår strategiska inriktning, som började gälla vid årsskiftet. Särskilt handlar det här om fokusområdet ”Humanitära konsekvenser av klimatförändringarna” men även ”Mångfald och inkludering” som också är en hållbarhetsfråga.

Läs mer om vår strategi

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!