Vinnare av Årets second hand-butik 2024!

Butikschef Malin Joleby.

För 2024 går utmärkelsen till Röda Korset Second hand i Halmstad. Varmt grattis till butiken i Halmstad, från hela Svenska Röda Korset!

Varje år delas priserna Årets rödakorsare och Årets rödakorskrets ut. För första gången i år delas utmärkelsen Årets second hand-butik ut till en av de cirka 260 butikerna runt om i landet och i år blev det Halmstad.

– Det känns fantastiskt att bli Årets second hand-butik! Det känns extra ärofyllt att vara den första som tilldelas priset, säger butikschef Malin Joleby.  

Så lyder hela motiveringen

Ert engagemang och hårda arbete gör en avgörande skillnad för människor i Halmstad och i världen.

Sedan flytten till nya lokaler 2021 har ni inte bara ökat omsättningen med imponerande 80 procent, utan även skapat en miljö där varje besökare känner sig välkommen. Genom ert arbete för tillgänglighet och hållbarhet samt er förmåga att engagera givare, kunder och frivilliga i butiken och via sociala medier är ni en förebild både i lokalsamhället och i Röda Korset i stort.

Ni har inte bara skapat en second hand-butik, utan en plats för möten och utveckling, där alla kan bidra och växa. Ert arbete speglar Röda Korsets grundprinciper och är en inspiration för Röda Korsets Second hand över hela Sverige. Vi gratulerar er till era framgångar och ser med spänning fram emot ert fortsatta arbete.

Kriterierna för utmärkelsen "Årets second hand-butik"

  • Priset delas ut årligen till en butik nom Svenska Röda Korset. ​

Priset delas ut till en Röda Korset Second Hand som under året gjort en förflyttning:​

Grundläggande kriterier är: ​

  • Butiken är exteriört profilerad i enlighet med Röda Korsets grafiska profil.​
  • Bedriver en verksamhet som skapar ett överskott.​

Dessutom ska butiken: ​

  • Ökat sin omsättning och lönsamhet.​
  • Arbeta målgruppsnära, exempelvis gällande öppettider, geografisk placering, försäljningskanaler och gåvoinflöde. ​
  • Ökat sin synlighet genom exempelvis aktivt arbete med sina sociala medier eller skyltning.​
  • Arbetar aktivt med återbruk och återvinning enligt våra Riktlinjer för kläder, textilier och andra gåvor.

Mer om våra tre utmärkelser

Årets rödakorskrets, årets rödakorsare och årets second hand-butik är priser som delas ut varje år inom Svenska Röda Korset.

Förutom att stärka vårt varumärke så bidrar priserna till att bygga stolthet, uppmärksamma vår lokala verksamhet och lyfta olika personliga insatser under året.

Läs mer här

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!