Vinnare av Årets rödakorsare 2024!

Barbro Lindström - vinnare av Årets rödakorsare 2024.

För 2024 går utmärkelsen Årets rödakorsare till Barbro Lindström från Östersunds rödakorskrets. Varmt grattis till Barbro, från hela Svenska Röda Korset!

Varje år delas priset Årets rödakorsare ut. I år går utmärkelsen till Barbro Lindström från Östersund. Med sitt stora engagemang för Röda Korset förverkligar Barbro våra grundprinciper dagligen. 

- Det känns fantastiskt! Jag är otroligt glad och hedrad över utmärkelsen. Att vara frivillig i Röda Korset berikar verkligen mitt liv – jag träffar så många fina människor, lär mig så mycket och är så stolt över kretsens verksamheter och det arbete vi gör tillsammans. Som häktesbesökare känner jag att jag gör skillnad bara genom att vara medmänniska och finnas där för någon, säger Barbro Lindström.

Prisutdelningen har även uppmärksammats av lokalmedia

Barbro gick från bankjobb till medmänniska på häktet: ”Väldigt nyttigt” - P4 Jämtland | Sveriges Radio

Barbro har lärt sig mycket som volontär – nu är hon Årets Röda Korsare (jamtlandstidning.se)

Så lyder hela motiveringen

Barbro är genom sitt mångåriga och mångsidiga engagemang i Östersunds rödakorskrets en mycket värdig mottagare. Sedan 2012 har hon varit en oumbärlig kraft i rörelsen. Hennes arbete som samordnare för häktesgruppen sedan 2019 är särskilt angeläget. 

I kretsstyrelsen har hon konstruktivt bidragit till föreningens utveckling, bland annat genom utåtriktade aktiviteter och rekrytering via sociala medier. 

Genom sitt engagemang förverkligar Barbro Röda Korsets grundprinciper dagligen, och är en förebild för rödakorsare i hela landet.

Kriterierna för utmärkelsen "Årets rödakorsare"

  • Priset delas ut årligen till en person inom Svenska Röda korset som är frivillig, förtroendevald eller anställd på kretsnivå.
  • Tjänstepersoner kan inte få priset.
  • Detta pris tilldelas en person som under det gångna året har visat på ett extraordinärt engagemang inom Svenska Röda Korsets verksamheter på lokal eller regional nivå.  
  • Under året ska personen med utgångspunkt i grundprinciperna agerat på ett handlingskraftigt och medmänskligt sätt och varit ett föredöme. Engagemanget kan vara både av innovativ art likväl som ett mångårigt arbete.

Mer om våra tre utmärkelser

Årets rödakorskrets, årets rödakorsare och årets second hand-butik är priser som delas ut varje år inom Svenska Röda Korset.

Förutom att stärka vårt varumärke så bidrar priserna till att bygga stolthet, uppmärksamma vår lokala verksamhet och lyfta olika personliga insatser under året.

Läs mer här

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!