Fokus på stroke och sommarens bästa första hjälpen-tips

Första hjälpen - Stroke Akut

Vår serie av öppna webbinarier inom första hjälpen fortsätter! Två tillfällen genomförs innan sommaruppehållet! Med våra webbinarier vill vi på ett enkelt och kortfattat sätt nå ut till många med livsviktig information.

Stroke Awareness i maj

Eftersom maj är Stroke Awareness Month vill vi ägna en kväll med fullt fokus på just stroke. Vad många kanske inte känner till är att 4–5 gånger så många drabbas av stroke jämfört med hjärtstopp. Vi kommer förklara AKUT-testet (se bild) och hur du som hjälpare med ett par enkla första hjälpen-åtgärder kan göra en avgörande skillnad för den drabbade.

Webbinariet genomförs tillsammans med Elin Andersson, strokeöverlevare med närmare 37 000 följare på Instagram. Elin kommer berätta om livet före, under och efter stroken. Elin är ett exempel på att stroke även drabbar unga personer.

Tips till sommaren i juni

I juni bjuder vi in till ett webbinarium med fokus på de viktigaste första hjälpen-tipsen inför sommaren! Vi går igenom några första hjälpen-åtgärder som kan vara bra att känna till just under sommaren, till exempel hjärt-lungräddning (HLR) vid drunkning, bränn- och värmeskador, samt reaktioner vid stick och bett.

Vi kommer också uppmärksamma den internationella Heat Action Day 2/6 och federationens initiativ #BeatTheHeat.

Välkomna till vårens sista webbinarier

Få mer information och anmäl dig. Dela gärna med dig av informationen till vänner, bekanta, grannar och kollegor. Obegränsat antal platser och gratis! Tillsammans räddar vi liv!

I början av höstterminen genomför vi också två webbinarier med fokus på Första hjälpen i skolan. Informera gärna skolor i din närhet. Se också nyheten på Rednet. Anmälan via hemsidan.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!