Tre rykande färska nyheter om första hjälpen

Global first aid

Äntligen är ny första hjälpen-app lanserad och lördag den 9 september är det World First Aid Day – på nio orter ges allmänhet och frivilliga möjlighet att öva på första hjälpen. Om ett par veckor genomför vi nya webbinarier – nu med fokus på barnolycksfall och hemberedskap.

Nu finns vår nya första hjälpen-app! På både svenska och engelska

Under senaste åren har det pågått ett globalt projekt för att göra en ny första hjälpen-app för alla nationella rödakors- och rödahalvmåneföreningar. Nu är den äntligen här!

I appen finns instruktioner om hur du ger första hjälpen, både att läsa innan något händer, men också som stöd när olyckan är framme. Du kan testa dina kunskaper i våra quiz och samla utmärkelser. Innehållet från Svenska Röda Korset finns på både svenska och engelska. Appen går att använda även offline.

Du hittar den där du brukar ladda ner appar eller på denna sida. Sök på "Första hjälpen - IFRC".

På lördag 9/9 ges allmänheten möjlighet att öva på första hjälpen

Från Tomelilla i söder till Östersund i Norr har Röda Korset cirka 15 övningshubbar som regelbundet bjuder in allmänhet och frivilliga till övning i första hjälpen. Alla som vill är välkomna att öva på eller repetera sina kunskaper i första hjälpen och övningarna leds av frivilliga övningsledare i kretsen.

Övningshubbarnas gemensamma utmaning är att nå ut mer på sin ort för att fler ska komma och öva. 9 september, på World First Aid Day, kommer flera övningshubbar att visa upp sig lokalt för att informera om övningarna. Läs mer här. Välkomna!

Läs mer om övningshubbarna i den här artikeln. Håll utkik i sociala medier de kommande dagarna och dela gärna de inlägg som Röda Korset kommer lägga ut.

Inom kort genomför vi nya webbinarier

På försommaren genomfördes vårt första webbinar, en kort digital föreläsning, på temat Sommarens bästa första hjälpen-tips. Över 160 personer deltog. Under september genomförs de två kommande:

21/9, Barnolycksfall
25/9, Hemberedskap

Senare i höst kommer vi ta upp hjärt-kärlsjukdomar samt Psykologisk första hjälpen.

Med våra webbinarier vill vi på ett enkelt och kortfattat sätt nå ut till många med livsviktig information. Mer information och anmälan hittar du här. Välkomna!

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!