Riksstämman 2023 är igång i Karlstad!

3-4 juni 2023, Riksstämman Karlstad.

Äntligen är Riksstämman 2023 igång igen och nu fysiskt på plats i Karlstad. Hundratals medlemmar ankom idag för att under kommande två dagar diskutera förändringar och ta beslut i stora frågor.

Under dagen har deltagarna kunnat träffat Karlstadskretsen och lära sig mer om Karlstad, kunnat delta i workshops om förslaget till ny strategisk inriktning och kunnat delta i Riksstämmoskola och där få information om hur en Riksstämma går till. Det var spännande diskussioner i de olika workshopparna och man märker att det finns ett stort engagemang bland deltagarna.  

Idag invigdes även en fotoutställning från Internationella rödakorskommittén på Värmlands museum i Karlstad där Margot Wallström och ordförande Anna Hägg-Sjöquist deltog. 

Utställningen heter “Our world – at war” och bygger på fantastiska fotografier från fem av världens främsta krigsfotografer. Fotografierna berättar om enskilda människor vilka drabbats av krigets konsekvenser i form av förluster och lidande och hur de tvingats att lära sig leva med följderna. Utställningen går att se till och med 24 september. Här kan du läsa mer om utställningen 

Se även fint reportage om utställningen på SVT Värmlands hemsida

Dagen ska nu avslutas med en trevlig middag! 

Håll utkik här på Rednet efter fler nyheter från Riksstämman. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!