Nätverksträff: Grundprinciperna och psykosocialt stöd – hör de ihop?

Hanna Kaade håller i en första hjälpen utbildning i Syrien.

Välkommen till en digital nätverksträff som fokuserar på grundprinciper och psykosocialt stöd. Vi får del av kunskap och erfarenhet från en systerförening och diskuterar hur vi kan använda detta i Svenska Röda Korset.

26 oktober, klockan 18:00-19:30 får vi lyssna till Hanna Kaade, som var aktiv som första hjälpare i Syriska Röda Halvmånen både före och under konflikten. Han kommer att berätta mer om vikten av att omsätta grundprinciperna och det psykosociala stödet i praktiken.

Fokus kommer att ligga på:

  • Om grundprinciperna i praktiken, både i fredstid och under konflikt
  • Om psykosocialt stöd och egenvård
  • Fördelar och utmaningar med grundprinciperna
  • Hur är grundprinciperna och psykosocialt stöd sammanlänkande

Kunskapspåfyllnad och lärdomar

Det kommer att finnas gott om tid för frågor och diskussion. Syftet med nätverksträffen är att fylla på med kunskap och få lära sig hur vi kan omsätta det här i ett svenskt sammanhang.

Anmäl dig via kalendariet

Visst låter det intressant. Läs mer och anmäl dig via inbjudan i kalendariet.

Varmt välkommen!

Mer om Hanna Kaade

Hanna har också medverkat i artikelserien ”Med grundprinciperna som kompass”, där han berättar mer om hur grundprinciperna varit ett stöd i rödakorsuppdraget. Läs artikeln här.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!