Efter Riksstämman 2023 - vad händer nu?

Visionen på skärm i plenum på Riksstämman 3-4 juni i Karlstad.

Många beslut fattades på Riksstämman och nu börjar arbetet med att verkställa besluten. Så vad händer framöver?

En preliminär lista med alla beslut som fattades under Riksstämman är nu färdigställd och finns här. Där kommer du efter sommaren även hitta protokollet från Riksstämman när det är justerat.  

På Riksstämman fattades bland annat beslut om en ny strategisk inriktning för åren 2024–2030. Den är nu under revidering utifrån de beslut som Riksstämman fattade och kommer att publiceras på ovan sida “Uppföljning av Riksstämman 2023” inom kort.  

Tidsplanen för kretsar för implementering av den nya strategiska inriktningen från och med 1 januari 2024 ser ut så här: 

Riksstämman antog ett uttalande som går att läsa här. Om ni i kretsen vill dela uttalandet vidare så går det bra exempelvis i lokalpressen. Om ni behöver stöd i pressfrågor går det som vanligt att vända sig till våra pressekreterare på press@redcross.se. 

Vill du se bilder från riksstämmohelgen i Karlstad så finns det publicerat i Mediabanken 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!