På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Arbetet med nästa strategiska inriktning är inlett

Riksstämman 2023 ska ta beslut om en ny strategisk inriktning. Löpande under 2022 kommer vi därför ha många samtal om Svenska Röda Korsets framtid. Och ditt inspel är viktigt! Den 31 januari är alla frivilliga och förtroendevalda inbjudna till Kretsaktuellt för att höra mer om processen fram till Riksstämman.

Snart är vi halvvägs med strategisk inriktning 2020-2023

Vi närmar oss årsskiftet, och därmed passerar vi också halvtid i arbetet med Strategisk inriktning 2020-2023. Riksstämman såg i maj över en deluppföljning av den strategiska inriktningen och noterade att vi är på god väg framåt i de prioriterade kliv och verksamhetsområden som finns definierade - och nu har vi två år till på oss att ta oss dit.

Arbetet med nästa strategiska inriktning är inlett

Parallellt med fortsatt viktigt arbete enligt gällande strategi har styrelsen för Svenska Röda Korset inlett arbetet med att ta fram nästa strategiska inriktning, som Riksstämman 2023 ska ta beslut om. Under 2022 kommer det därför att finnas flera tillfällen för alla inom organisationen att diskutera och tycka till om vad nästa strategiska inriktning ska innehålla.

Processen fram till Riksstämman 2023 - hur kommer det att gå till?

Här på Rednet kommer all information att samlas om hur nästa år kommer att präglas av diskussioner och samtal om Röda Korsets framtid. Så håll utkik!

Som engagerad i Röda Korset har du en viktig och värdefull roll i arbetet med att ta fram nästa strategiska inriktning.

Löpande under 2022 kommer det bland annat att delas material och frågeställningar som vi uppmuntrar er att diskutera på styrelsemöten, kretsstämmor, verksamhetsträffar och regionrådsmöten för att i olika konstellationer prata och ge medskick om hur just ni ser att Röda Korset behöver prioritera långsiktigt och tänka strategiskt. Våra dialogforum under året kommer också att diskutera och göra nedslag i olika delar och vägvalsfrågor för organisationens framtid.

Den 31 januari är du som frivillig eller förtroendevald inbjuden till Kretsaktuellt

Kretsaktuellt är ett digitalt kvällsmöte för dialog med Svenska Röda Korsets styrelse, där vi kommer att gå igenom processen fram till Riksstämman 2023 och hur du kan vara med och ge inspel och påverka den strategiska inriktningen. Mer information om anmälan kommer i januari.

Ett spännande år väntar - men den stora frågan är - var är Svenska Röda Korset om 5 till 10 år? Och hur ser vår fortsatta resa i den riktningen ut?

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!