58 kretsar diskuterade rapport om Grundläggande behov i Sverige

Anders Blomster, ICA Kvantum Vänersborg packar varor som skänkts till Röda Korsets hus. Han packar tillsammans med Katarina Ramberg och Maryna Shelepava.

Den 8 april bjöds allmänheten in till en rapport-presentation av ”Grundläggande behov i Sverige”. Rapporten bygger på en kartläggning där 96 personer från 58 kretsar i landet deltog.

Representationen av 19 kretsar från landets 21 län visar hur viktig och aktuell frågan är och hur den berör alla kretsar lokalt. 

Johanna Saunders, tematisk rådgivare har gjort en summering kring hur Svenska Röda Korset kan bli ännu bättre framåt för att möta de mest grundläggande behoven och hur viktigt det är att man i möjligaste mån för en dialog med kommunen lokalt.

— Allt fler människor över landet behöver hjälp med de mest grundläggande humanitära behoven och bland dessa syns nya grupper som barnfamiljer och äldre med låg pension. 

— De behöver hjälp med mat, kläder, hygienartiklar med mera samt med frågor kopplade till framför allt stöd och bidrag från kommunen.  

Samtidigt som majoriteten av civilsamhällets aktörer ökar sina verksamheter så minskar utbetalningarna av försörjningsstöd i majoriteten av Sveriges kommuner, i 279 av 290 kommuner. 

Ett önskemål om nätverksträff kom fram efter genomförda gruppdiskussioner där fler ska få ta del av kartläggningens resultat. 

Beställ gärna rapporten i tryckt form i Föreningsbutiken!

Mer om Föreningsbutiken och hur du registrerar ett konto där

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!