World Mental Health Day: Hur mår du?

Sara Hedrenius, rådgivare på Röda Korset inom psykisk hälsa. Naima Hassan, volontär Röda Korset Borlänge och deltagare i workshop om psykisk hälsa.

Idag på #WorldMentalHealthDay är vi på plats i Borlänge för att tillsammans med ungdomar från Tjärna Ängar prata om psykisk hälsa och ta del av vilka frågor de tycker är viktiga att lyfta och arbeta vidare med.

Workshopen är en del i det treåriga projektet ”Hur mår du?”, som stöds av Coca Cola, med syfte att öka kunskapen om psykisk hälsa hos unga och unga vuxna samt bryta stigman. 

– Kunskap om hur det är att må dåligt och vad man kan göra för att ta hand om sig eller en nära kan lugna och avdramatisera, men framför allt hjälpa och förebygga ohälsa. Ju tidigare människor får hjälp, desto mindre är risken att problemen växer, säger Sara Hedrenius, rådgivare på Röda Korset inom psykisk hälsa.

En viktig del i projektet är att vi arbetar tillsammans med ungdomar. Idag träffas gruppen och skapar material som ska användas för att sprida kunskap om psykisk hälsa för unga.

– Vi är jätteglada att vi fått en bra dialog med unga här i Tjärna Ängar. Många vill engagera sig och det är positivt, säger Naima Hassan, volontär Röda Korset i Borlänge.

På rodakorset.se finns råd och tips kring vad du kan göra på egen hand för att må bättre vid oro, stress, ångest och sorg. Och vi tipsar om hur du kan hjälpa barn och andra i din närhet. 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!