Volvos volontärer ställer upp i kris

Permitterade anställda hos Volvo AB tillverkar visir till sjukvården som Röda Korset hjälper till att förmedla till vården, våren 2020.

Under våren har många av våra verksamheter haft det tufft då många som är aktiva tillhör en riskgrupp och inte kunnat utföra sitt rödakorsuppdrag. Då har företagsvolontärer från bland annat Volvo kunnat ställa upp.

Under sin permittering har anställda inom Volvokoncernen som inte ingår i riskgrupper exempelvis gått Röda Korsets utbildningar i psykologisk första hjälpen och hjälpt till med att sätta ihop och bemanna informationstältet utanför Östra sjukhuset i Göteborg. Flera av Volvomedarbetarna har även varit aktiva i hemleveranser av matkassar till riskgrupper och digital läxhjälp till ensamkommande. Ytterligare en verksamhet som haft stor nytta av företagsvolontärerna är second handbutikerna, bland annat i Kungsbacka, som tack vare detta kunnat ha öppet utan problem med bemanning.

AB Volvo har även skänkt sjukvårdsmaterial som Röda Korset förmedlat genom det avtal med Socialstyrelsen som upprättades under våren. I början av juni levererades 15 000 skyddsvisir till Region Uppsala. Visiren har tillverkats av permitterade Volvoarbetare och är godkända av sjukvården.

– Vi är otroligt tacksamma att AB Volvo vill vara med och stötta Röda vårt arbete i kristider, både genom monetära bidrag till vår appell för covid-19, men även genom att uppmana anställda som permitterats till att göra samhällsnytta tillsammans med oss. Coronakrisen har varit en prövning för oss alla, men vi klarar oss igenom detta tillsammans, säger Johann Knigge, nationell chef på Svenska Röda Korset.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!