Informationinsatsen kryddades med vintervärme

Sofielund i Malmö var en av de platser där vi där vi julkryddade våra informationsinsatser om hur vi gemensamt kan stoppa smittan.

Insatsen Vintervärme nådde 3200 personer

I december delade vi ut vintervärme i form av en kasse med framförallt information om hur du tar hand om din psykiska hälsa, hur du pratar med barn om covid genom en seriestrip om covid från Bamse, hälsotips, QR-kod till information från Folkhälsomyndigheten på olika språk, tips till enkla lekar och spel att göra hemma samt övningar för fysisk rörelse. I kassen fanns också kryddor för att göra eget värmande te, honung, godis och lite leksaker.

Fortsatta behov kring psykisk ohälsa, isolering och socioekonomisk utsatthet i kombination med rådande restriktioner var bakgrunden till att vi tillsammans med partners genomförde insatsen Vintervärme. Ungefär 3200 personer fick del av ett vinterpaket med syfte att nå familjer i en särskilt utsatta situation i områden med hög socioekonomisk utsatthet. Med stöd från ICA kunde vi säkerställa att familjer i bland annat Södertälje, Göteborg och Malmö fick ta del av innehållet.

För att kunna möta det ökande behovet av hälsofrämjande insatser i utomhusmiljö i utsatta områden har lådcyklar köpts in, även dessa med stöd från ICA. Lådcyklarna var särskilt behändiga när vinterkassarna delades ut.

Läs mer om hur verksamhet kan bedrivas med hjälp av en mobil mötesplats i artikeln om mobila mötescykeln i Tynnered här.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!