Vinterevent i Malmö blev en stor folkfest

Pepparkaksätande. Dans. Luciafirande. En sambaorkester. Röda Korset i Malmö var en av arrangörerna av NHL's Julevent.

Det var första gången som vi gjorde en gemensam satsning med aktörer i Nydala, Hermodsdal och Lindängen i Malmö. Längs med och i närheten av cykelvägen som knyter samman dessa tre områden pågick en folkfest för både gammal som ung.

- Det här är ett tillfälle att utveckla det samarbete som redan finns mellan de olika aktörerna som är verksamma i områdena, men även att hitta nya sådana. Vi har sett att vi kan åstadkomma mer och nå ut till fler människor om vi gör saker ihop. Är man nyfiken får man mer än gärna komma in och titta på lokalerna och komma med förslag på vad man skulle vilja göra här, säger Liv Palm, verksamhetsutvecklare på Röda Korset i Malmö.

- Vi vill nå ut till alla typer av människor och hoppas att både ungdomar, barnfamiljer och äldre personer dyker upp på eventet. Det här är ett julfirande för alla. Alla är välkomna, säger Fadel Mourad, projektledare på Röda Korset i Malmö.

Efter att jag tackat Liv och Fadel för samtalet måste de rusa till sina respektive sysslor. Det visar sig att Liv ska vara en av de ansvariga för att servera kaffe och korv utanför mötesplatsen i Hermodsdal. Fadel ska på sitt håll agera NHL’s egna tomtefar och måste nu byta om till sin tomtekostym.

Läs mer om den stora folkfesten och alla aktiviteter på Röda Korset i Malmös lokala webbsida.

Foto och text: Andreas Sundström

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!