Nytt försäljningsrekord i Traderatävlingen!

Ljusstake och skal från Tradera

Under november har flera second hand-butiker tävlat om fina priser från Tradera. Tävlingen har väckt stort engagemang vilket också syns på försäljningsresultatet – tillsammans slog vi nytt försäljningsrekord!

Butikerna tävlade i tre grenar: högst omsättning, högst success rate samt högsta bud.

Vinnarna av tävlingen är...

  • På första plats kom Hässleholm med en omsättning på hela 56 972 kr
  • Gren nummer två vann butiken i Leksand med 100% success rate
  • Högsta budet fick Bollnäs som sålde set med silverskedar och bestick för 7 000 kr

Alla tre får varsitt superpresentkort som de till exempel kan använda till att göra något roligt tillsammans i kretsen. Stort grattis!

Tips från vinnarna!

Hässleholm har tidigare år vunnit priser i de andra tävlingsgrenarna. Bengt, som tillsammans med sin fru Ulla ansvarar för butikens digitala försäljning, svarar på frågan om vad deras hemliga knep är:

- Första frågan är om objektet är värt att lägga ut. Innan vi lägger upp en annons så ser vi om saken tidigare sålts på Tradera. Då kan man ofta få en uppfattning om det är värt att lägga tid på att gå vidare med försäljningen eller om butiken är en bättre försäljningskanal, säger Bengt.

Vad är den värd? Traderas värdeverktyg

Ett annat knep de använder sig av är Tradera-verktyget Prolister. Det ger bland annat möjligheter att schemalägga annonserna för publicering.

- Prolistern är toppen – man kan jobba med den undan för undan när man har tid och lägga in flera annonser på en gång. När det sedan är dags för publicering kan man själv avgöra när auktionerna ska starta och med vilka intervall de ska läggas in. Auktionsavslut kvällstid fungerar bäst, säger Bengt

Läs mer om Tradera prolister

Priset kommer de använda för att hitta på något trevligt tillsammans med kollegorna i butiken.

Ett stort grattis skickas också till alla som sålt under månaden och bidrog till detta dunderresultat för november! Nu ser vi över hur tävlingen kan vidareutvecklas, för att engagera fler att delta. Vill du vara med och påverka? Kontakta oss på secondhand@redcross.se och anmäl intresse eller skicka dina tankar kring tävlingen! 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!