Vill du resa mer klimatsmart? Lär och res på ny distanskurs i vår

Kursdeltagare på tågstation

Röda Korsets folkhögskola fortsätter att utveckla sitt arbete kring hållbarhet och klimatomställning. Därför startar vi i vår en distanskurs på 25 % i hållbart resande för dig som älskar att resa och vill lära dig mer om hur vi kan ställa om vårt resande och minska vårt klimatavtryck.

Sista ansökningsdag är 10 december. Kursstart 9 januari 2024.

Alla som är över 18 år kan ansöka till kursen. Gruppen kommer att bli blandad i åldrar och erfarenheter.

Varför läsa en kurs i hållbart resande?

I klimatkrisens tid måste vi lära oss att resa på nya sätt. Det handlar både om att ställa om våra sätt att resa för att minska bidragen till den globala uppvärmningen, och om att skydda både kulturarv och människors livsmiljöer från exploatering. Hur påverkar turismen egentligen städerna eller landsbygderna vi besöker? Det har alltid funnits alternativa sätt att resa, men idag behöver nygamla resesätt lyftas och turismen utvecklas på ett mer hållbart sätt.

Vad innehåller kursen?

Kursens huvudmoment är en gemensam resa med tåg till norra Spanien i april. Resan är en del av skolans internationella program inom Erasmus+, vilket gör att stora delar av kostnaden täcks av medel från EU.

Innan och efter resan fördjupar vi oss i frågor som historiska och kulturella aspekter av resande och turism samt ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet kopplat till frågorna. Vi lägger fokus på hur vi kan göra vår egen omställning och hur vi kan inspirera andra att förändra sina resmönster. 

Nyfiken?

Vill du veta mer? Läs mer om kursen på skolans hemsida, eller så ringer du eller mejlar direkt. Alla kontaktuppgifter hittar du på rodakorsetsfolkhogskola.se.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!