Vill du kunna mer om migrations- och diskrimineringsfrågor?

Illustration gjord av Cecilia Birgerson Nordling

Känner du att det är dags att skaffa dig mer kunskaper i frågor som migration, rasism och integration? Röda Korsets folkhögskola ger två halvtidskurser på distans som ger dig kunskaper så att du kan stå stadigt i dessa svåra frågor. Sök innan 15 april. Kurserna börjar i augusti 2023

Agera utan att diskriminera riktar sig till dig som vill få kunskap och verktyg för att aktivt arbeta mot rasism, främlingsfientlighet och intolerans. Vi undersöker begrepp som strukturell diskriminering och vilka uttryck den tar sig i Sverige idag. På vilket sätt får diskriminering konsekvenser för Sverige som land och för den enskilda individen?

Vill du istället fördjupa dina kunskaper i frågor kopplade till migration? Kursen Migration och social hållbarhet går igenom vad som gäller när man söker asyl, hur processerna går till och vad lagstiftningen säger. Kursen undersöker och diskuterar också begreppen integration, segregation och strukturell diskriminering. Vilka hinder och möjligheter finns det för social hållbarhet och en fungerande integration?

Båda kurserna är upplagda som halvtidskurser med sex fysiska träffar på skolan under läsåret. Till det kommer några digitala lunchmöten som också de är obligatoriska. Kurserna är upplagda så att du kan läsa dem enskilt eller kombinera till en heltidskurs. Många kombinerar också kursen med sitt arbete.

Du kommer att möta intressanta och aktuella föreläsare. Det ingår självstudier och studieuppgifter och du behöver känna dig bekväm med att kommunicera via dator.

Läsåret löper från 24 augusti 2023 till 31 maj 2024. Ansökningsperioden är öppen 20 januari - 15 april och du söker direkt på skolans hemsida. Frågor? Välkommen att kontakta folkhögskolan.  

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!