På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Vilka ska leda Svenska Röda Korset efter Riksstämman 2021?

På nästa Riksstämma ska ny ordförande, styrelseledamöter och föreningsrevisorer för Svenska Röda Korset väljas. Medlemmar och kretsar kan nominera till dessa poster. Sista dag att nominera är den 1 oktober.

Vi i Svenska Röda Korsets valberedning har Riksstämmans uppdrag att förbereda val av Svenska Röda Korsets ordförande, övriga ledamöter i Svenska Röda Korsets styrelse, föreningsrevisorer och föreningsrevisorsersättare och lämna ett förslag på kandidater till Riksstämman 2021. Vi är i full gång med detta uppdrag och vi väntar nu på era nomineringar.

Som stöd har valberedningen tagit fram en kompetensprofil för ovan nämnda poster. Du hittar kompetensprofilen här i Kunskapsbanken. Medlemmar och kretsar i Svenska Röda Korset kan nominera en eller flera personer till posterna.

Det är nu hög tid att nominera. Sista dag för att lämna in nominering är den 1 oktober 2020. Under hösten börjar valberedningen gå igenom de förslag som kommit in. I god tid före Riksstämman presenterar vi vårt förslag till ovan nämnda poster.

Nominering mejlas till valberedningen@redcross.se. Till nomineringen ber vi er att bifoga följande information:

  • Namn och kontaktuppgifter på personen som nomineras
  • Om nomineringen gäller ordförande, ledamot eller föreningsrevisor
  • Egen motivering
  • Är personen informerad om innehållet i förtroendeuppdraget och har accepterat nomineringen?

Flera exemplar av kompetensprofilen kan beställas kostnadsfritt från Föreningsbutiken.

Välkomna med era nomineringar!

Vänliga hälsningar,

Per Lindqvist

Ordförande i Svenska Röda Korsets valberedning

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!