På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Vilka ska leda Svenska Röda Korset efter Riksstämman 2021?

På nästa Riksstämma ska ny ordförande, styrelseledamöter och föreningsrevisorer väljas. Sista dag att nominera är den 1 oktober.

Nästa Riksstämma äger rum i maj 2021, och vi i Svenska Röda Korsets valberedning har påbörjat förberedelserna. Vi har Riksstämmans uppgift att förbereda val av Svenska Röda Korsets ordförande, övriga ledamöter i Svenska Röda Korsets styrelse, föreningsrevisorer och föreningsrevisorsersättare och lämna ett förslag på kandidater till stämman. 

Som ett led i förberedelserna har vi tagit fram en kompetensprofil för nämnda poster. Denna har skickats ut med post i mitten av januari till alla kretsar. 

Du hittar kompentensprofilen och mer info om nominering och valberedningens arbete här i Kunskapsbanken.

Nominering är möjlig att lämna redan nu och sista dag att nominera är den 1 oktober 2020. Om det är så att kretsstämman vill nominera en eller flera personer inför nästa Riksstämma är det alltså kretsstämman nu i år 2020 som är den sista möjliga. Under hösten börjar valberedningen gå igenom de förslag som kommit in. I god tid före Riksstämman presenterar vi vårt förslag till ovan nämnda poster. 

Medlemmar och kretsar i Svenska Röda Korset kan nominera en eller flera personer till dessa poster. 

Nominering mejlas till valberedningen@redcross.se. Se kompetensprofilen för vilken information vi behöver från er som nominerar.

Flera exemplar av kompetensprofilen kan beställas kostnadsfritt från Infoservice på info@redcross.se eller 0771-19 95 00. 

Välkomna med era nomineringar! 

Vänliga hälsningar,

Per Lindqvist
Ordförande i Svenska Röda Korsets valberedning 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!