Vi söker nio tjänstepersoner till nationella krisledningsorganisationen

Till vardags jobbar Anna som redaktör på KomIn. Här på reportageresa i Indonesien ett år efter jordbävningskatastrofen på Sulawesi 2018.

Vi ställde tre frågor till Anna Bergén som varit stabsadministratör i två kriser.

Bildtext: Till vardags jobbar Anna som redaktör på KomIn. Här på reportageresa i Indonesien ett år efter jordbävningskatastrofen på Sulawesi 2018.

Krisledningen söker nu två stabsadministratörer, två samordnare för spontanfrivilliga, två stabsledare och tre stabslogistiker. Senaste datum att ansöka är 4 september. Under Lediga jobb på Rednet hittar du mer information och ansökan till samtliga roller.

Anna Bergén har varit stabsadministratör i drygt fyra år, och har varit med i krisledningsorganisationen i ett antal större nationella kriser, bland annat vid de stora skogbränderna 2018 och nu senast i samband med utbrottet av coronapandemin.

Vad fick dig att söka rollen som stabsadministratör?

Jag tycker det är bra sätt att vidga min kompetens, att få inblick i hur Röda Korset fungerar som krisorganisation. Självklart känns det också bra att kunna vara med och bidra i våra insatser.

Vad vill du skicka med en person som är intresserad av uppdrag?

Välkommen! Hos oss blir du en del av ett team som jobbar tätt ihop och stöttar varandra för att göra ett bra jobb under de speciella förhållanden som råder när vi har en kris. Kanske kan det låta konstigt, men vi har också väldigt kul tillsammans när vi jobbar.

Vad har du lärt dig?

Massor! Inte minst hur vår organisation funkar i kris. Jag har också fått inblick i hur snabbt Röda Korset blir en självklar samarbetspartner för myndigheter och andra parter som är inblandade vid nationella kriser. Det gör mig stolt.

Om Röda Korsets uppdrag vid en kris

Vid en större kris, eller en kris som drabbar större delar av landet, aktiveras vår nationella krisledningsorganisation för att stötta det lokala arbetet, exempelvis genom att skicka ut bedömnings- och krisinsatsledare, och i samverkan med våra nationella beredskapspartners – det vill säga de privata företag som har åtagit sig att kunna stödja oss i kris, exempelvis med varor och tjänster. Det kan röra sig om att bistå med mat och vatten och andra förnödenheter, men även med logistiklösningar.

Svenska Röda Korset bedriver sedan flera år ett långsiktigt arbete för att utveckla vår roll och förmåga att agera inom ramen för svensk krisberedskap och totalförsvaret. Vi har flera uppdrag inom detta område, bland annat inom första hjälpen, krisstöd och frivilligsamordning. I vårt krisberedskapsarbete samverkar vi med myndigheter och andra aktörer i samhället.

Exempel på kriser där vi har haft en viktig roll är coronapandemin, kriget i Ukraina, skogsbränderna i Sverige sommaren 2018 och attentatet på Drottninggatan i Stockholm 2017.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!