Vi söker dig som vill utbilda

Frivilligledare My Andersson och Matilda Svensson.

Tycker du om att inspirera andra människor? Vi söker dig som gillar att leda samtal, är engagerad, brinner för medmänsklighetsfrågor och att leda grupper! Just nu söker vi utbildare till våra kurser för styrelser och frivilligledare.

Under våren kommer vi att börja erbjuda de nya utbildningarna för kretsstyrelser och frivilligledare. De är framtagna som fortsättningskurser där deltagarna får en möjlighet att lära genom samtal och diskussion och växa i sitt uppdrag.

  • Kursen för frivilligledare fokuserar på värderingsstyrda, inkluderande ledarskapsprinciper och hållbarhet inom frivilligarbete. Den ger konkreta tips och verktyg för att planera och genomföra frivilliguppdrag på ett effektivt sätt.

  • Styrelseutbildningen är en fördjupning av vår webbutbildning Att leda en krets. Den ger förståelse för styrelsens uppdrag och ansvar i kretsen. Särskilt fokus läggs vid att leda värderingsstyrt i en ideell organisation och skapa förutsättningar för ett inkluderande och hållbart frivilligarbete.

Utbildningarna hos Röda Korset finns för att stötta och vägleda våra frivilliga i sina uppdrag. De bygger på diskussioner och praktiska övningar där alla har en möjlighet att både lära sig och bidra till lärandet. Vi söker någon som trivs med att facilitera erfarenhetsutbyte och samtal.

Röda Korsets sju grundprinciper vägleder oss i arbetet vi gör och är ett användbart verktyg för många olika typer av situationer. En av våra principer är den om frivillighet. Både att engagera sig i Röda Korset är frivilligt, precis som det är att ta emot hjälp.

Som utbildare är du med i arbete med att skapa det förtroende vi har i samhället som sveriges största frivilligorganisation.

Detta uppdrag är arvoderat enligt våra riktlinjer, där vi också står för reskostnader och logi i samband med uppdraget.

Läs mer och skicka din ansökan HÄR.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!