Vi medverkar på Folk och Försvars Rikskonferens 8-10 januari

Generalsekreteraren Martin Ärnlöv deltar på Folk och Försvars Rikskonferens.

I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.


Varje år sedan 1946 genomför Folk och Försvar Rikskonferensen – Sveriges främsta forum för diskussion om säkerhetspolitik, försvar, samhällets krisberedskap och globala säkerhetstrender. Rikskonferensen samlar varje år ca 350 deltagare och 60–70 talare under tre dagar för kunskapsspridning, samtal och debatt.

Generalsekreterare Martin Ärnlöv, enhetschef för krishantering och beredskap Ylva Jonsson Strömberg och förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund Lotta Schneider deltar på konferensen i år. Deltar gör även Internationella rödakorskommitténs generaldirektör Robert Mardini. Robert Mardini kommer under konferensen att prata om kriget i Ukraina och hur detta påverkar andra kriser runt om i världen.

Fokus för årets deltagande är bland annat vikten av den internationella humanitära rätten och dess fortsatta relevans, trots stora omvärldsförändringar. Vidare är klimatfrågan och dess humanitära konsekvenser, samt Internationella rödakorsrörelsens viktiga roll för att hantera dessa konsekvenser, fortsatt ett viktigt fokusområde. 

Vår stödjande roll till svenska staten och vår historia i Sverige, som en unik aktör i folkförankring av totalförsvaret och inom befolkningsskyddet, gör oss till en oumbärlig aktör i uppbyggnaden av totalförsvaret. Svenska Röda Korset har de senaste åren bidragit till flertalet större och mindre kriser – från attacken på Drottninggatan 2017, till skogsbränderna 2018, COVID-19-pandemin och nu senast de insatser som har gjorts för att stödja i Ukrainakrisen.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!