Vi får utmärkelsen Årets redovisning i den ideella sektorn 2022!

Saga Ehrling Nordwall, redovisningsansvarig, samt undertecknad huvudredaktör, Anna Lithander.

Röda Korset blev vinnare när PwC för tjugoförsta året i rad delade ut priset Årets redovisning i den ideella sektorn. Vinnaren har bland annat varit bäst på att beskriva hur organisationen bidrar till ett hållbart samhälle med utgångspunkt i sitt uppdrag.

Utmärkelsen delades ut på Ideellt Forum som årligen anordnas av Ideell Arena och Giva Sverige i samarbete med PwC och Swedbank. I år har utmärkelsen haft ett särskilt fokus på hållbarhetsperspektivet. Röda Korset prisas för sin tydlighet i att beskriva hur organisationen och deras arbetssätt bidrar till ett hållbart samhälle. Dels i den separata hållbarhetsrapporten, dels genom att hållbarhetsfrågorna även är integrerade i hela redovisningen.

Saga Ehrling Nordwall, redovisningsansvarig och Anna Lithander, huvudredaktör, Röda Korset:
- Det är väldigt roligt att få det här erkännandet. Alla delar av Svenska Röda Korset bidrar till vår årsredovisning och vill göra den så bra som möjligt. Vårt hållbarhetsarbete är centralt i allt vi gör som världens främsta kris- och katastroforganisation och vi har lagt mycket energi på att låta det genomsyra hela årsberättelsen. Det är fantastiskt att fler ser och uppskattar det!

Hela pressmeddelandet finns här

Om PwC Sverige
PwC Sverige är marknadsledande inom rådgivning och revision med 2 800 medarbetare runt om i landet. Vårt syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem och våra värderingar genomsyrar allt vi gör.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!