Växjö rödakorskrets och Växjö Lakers skickade julblommor till äldre

Många rödakorskretsar bedriver under julen verksamhet för att stötta ensamma äldre. Växjö rödakorskrets har i år fått lite speciell hjälp genom ishockeylaget Växjö Lakers och Menigo Foodservice.

Växjö rödakorskrets bedriver sen många år tillbaka en stor besöks- och kontaktverksamhet för äldre i form av hembesök, telefonkedjor och aktiviteter på äldreboenden. Under pandemin har kretsen behövt ställa om sin verksamhet och arbetat med matleveranser och hållit kontakten med sina äldre över telefon. Till julen har kretsen fått lite extra hjälp med detta genom Menigo Foodservice och Växjö Lakers julkalender. Verksamhetssamordnare Marie Liljegren berättar mer:

- Vi kommer ständigt i kontakt med äldre som känner sig ensamma och isolerade och ser en stor ökning av detta mitt i den pågående pandemin. Att bli uppmärksammade för vårt arbete genom en gåva i form av blommor från Menigo Foodservice och Växjö Lakers känns fantastiskt. Blommorna har hämtats på kretsen av besöksvännerna som lämnat dem vidare till den äldre de besöker. Många av de äldre som fått en julblomma har hört av sig till oss och är väldigt tacksamma för blomman men inte minst för att de blir sedda i sin ensamhet.

I filmklippet ser du se när Växjö Lakers och Menigo Foodservice besöker Växjö rödakorskrets för att berätta om julblommorna.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!