På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Vårt samlade globala arbete

Länder Svenska Röda Korset bidragit med stöd till under 2020.

Kartan visar alla de länder, förutom Sverige, där vi tillsammans har bidragit med stöd under 2020.

Det har varit ett intensivt år och det ser vi inte minst på den här kartan som visar hur vi både svarat upp vid akuta katastrofer och bidragit till att stärka den lokala kapaciteten för att möta människors humanitära behov. 

Vi är världens största katastroforganisation och med 12 miljoner frivilliga i 192 länder i världen kan vi ofta vara först på plats när katastrofer sker. Vi arbetar också för att stärka den lokala motståndskraften för att stå bättre rustade för kommande katastrofer.

Det finansiella stödet har framförallt gått genom Internationella rödakors- och rödahalvmånedfederationens katastroffond (DREF) för något mindre kriser och till katastrofappeller som avser de större insatserna. 

Till varje katastrofappell som vi på Svenska Röda Korset har bidragit till har vi också använt bidrag från egna insamlade medel. I flera av dessa insatser har vi också bidragit med tekniskt stöd, utrustning och experter på plats. 

De lite mer mörkt gråmarkerade länderna illustrerar länder där vi har långsiktiga partnerskap med våra systerföreningar. Dessa länder är några av världens allra mest utsatta och krisdrabbade länder, i enhetlighet med vår ambition att förhindra och lindra mänskligt lidande och nå de människor som befinner i störst utsatthet.

Läs mer om de länder vi arbetar i på rodakorset.se

 

 

Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!