På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Snart drar kampanjen för Världens Barn 2020 igång

En pojke hämtar rent vatten från vattenpump under ett hälsoprojekt på Elfenbenskusten.

Vårt profilprojekt i år fokuserar extra mycket på sanitet och trygghet för barn i Elfenbenskusten.

Målet för årets projekt är att stärka motståndskraften i området för att minska risken för och effekterna av katastrofer (som översvämningar eller utbrott av sjukdomar som den pågående COVID-19 pandemin) genom att utbilda frivilliga på plats i första hjälpen och informationsspridning om hur smitta kan förhindras. Röda Korset kommer även att hjälpa skolor att laga skoltoaletter och dela ut handtvättsmaterial.

Skänk en dagskassa till Världens barn

Den 3/10 uppmanar vi alla second hand-butiker att skänka en dagskassa till Världens barn. Vi har alla förståelse för att det är en speciell och ekonomiskt utmanade tid för många butiker efter vårens Coronakris. Medverkan är frivillig utefter förmåga och vår egen verksamhets fortlevnad är självklart prioriterad.  

Kom ihåg att pengar som skickas in till Världens Barn måste vara insamlade till Världens Barn, det vill säga att styrelsen inte i efterhand kan besluta att pengar som samlats in till Röda Korset skall gå till Världens Barn i stället. Det är viktigt eftersom givarna skall kunna lita på att pengarna går till de ändamål som vi uppger.

Tips för insamlingen och förra årets resultat finns i Kunskapsbanken

Beställ material för insamling

Läs mer om Världens Barn och årets profilprojekt på Världens Barns kampanjsida 

 

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!