Nu är det vårkampanj!

Vårkampanj 2021

Insamlingen sker till förmån för mammor världen över genom ändamålet Hälsa och vård.

Vi har sedan flera år tillbaka hälsokliniker i Somalia (Somaliland och Puntland) som har en etablerad service för mödrar (blivande och efter födsel) samt barnhälsovård (mödra- och barnhälsovård). Fokuset är att ge kvalitetsvård inklusive vaccination till små och nyfödda barn. Vi arbetar även med att motverka undernäring hos barn och att stötta mammor innan, under och efter en födsel. I Syrien arbetar vi med att öka tillgängligheten till vård inklusive psykosocialt stöd och vi har gjort så på plats under de 10 år som kriget i Syrien har skakat hela befolkningen. Såklart riktas våra insatser till de allra mest sårbara vilket tyvärr ofta är mammor med barn. Här i Sverige är det många (äldre) mammor som får besök av våra frivilliga runt om i landet och inom ramen för RKC (våra behandlingscenter för krigs- och tortyr-skadade). Där möter våra professionella dagligen många barn och mammor som traumatiserats av sina upplevelser i kriser och katastrofer och erbjuder dem vård och stärkande verksamhet samt möjlighet för barn att hitta ett sammanhang och en gemenskap.

Kampanjperioden: 28 april - 30 maj med kampanjhelg 29 maj - 30 maj och avslutning på Mors dag den 30 maj.

Inbetalningar går till ändamålet Hälsa och vård och stöttar vårt arbete för mammor världen över.

Allt kampanj- och marknadsföringsmaterial finns publicerat för nedladdning och beställning i Föreningsbutiken för endast portokostnad för er kretsar.

Mer information hittar du i Kunskapbanken. Nu kampanjar vi!

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!