Var med och uppmärksamma Röda Korsets dag

Röda Korsets dag

Varje år den 8 maj firas Röda Korsets dag. Då riktar vi ett särskilt stort tack till alla miljontals rödakorsare och volontärer som gör ett ovärderligt arbete.

Runt om i Sverige uppmärksammas dagen på olika sätt, och nu finns uppdaterat material i Föreningsbutiken att ladda ner. Tillsammans passar vi på att i anslutning till 8 maj skicka ett extra stort tack till alla våra rödakorsare – på sociala medier, i secondhand-butikerna, med event eller på andra sätt.

Hitta material i Föreningsbutiken

Om Röda Korsets dag

Röda Korsets grundare Henry Dunant föddes 8 maj 1828 i Geneve, Schweiz. Därför har den 8 maj blivit Röda Korsets dag och den firas över hela världen. Henry Dunant var den första person att ta emot Nobels fredspris 1901. Sedan 1901 har Rödakors- och Rödahalvmånerörelsen fått Nobels Fredspris ytterligare tre gånger. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!