Var med och samtala om våra nya lokala webbsidor

Händer som surfar på Röda Korsets webbsidor i mobilen.

Nu vill vi bjuda in alla som vill till ett 90 minuters samtal online, en så kallad Open Hearing, som handlar om kretsarnas digitala skyltfönster utåt - Röda Korsets lokala webbsidor.

Efter att ha fått rodakorset.se och det uppdaterade Rednet på plats så har nu turen kommit till våra lokala närvaro digitalt - Röda Korsets lokala webbsidor. I mångt och mycket är det ju det som händer lokalt som utgör Röda Korset, det vill vi ska möta besökaren på webben också.
 
Under hösten och vintern har projektgruppen för "Ett Röda Korset på nätet" pratat med representanter från ett tjugotal kretsar. Dessa insikter och tankar har varit grunden till det koncept för de nya lokala sidorna som nu tagits fram. Ett koncept betyder i det här fallet att man definierar allt som man behöver veta för att kunna designa, koda och skapa innehåll för en webbsida. Detta vill vi gärna dela med alla som är intresserade och vill vara med och tänka kring vad detta innebär i praktiken för dig och din krets.

För att sidorna ska utformas på bästa sätt är det mycket värdefullt att vi kan få med oss så mycket tankar och reflektioner som möjligt i det fortsatta arbetet. Vi hoppas därför att så många som möjligt ska vilja delta i det gemensamma samtalet.

Tillsammans bygger vi ett Röda Korset på nätet!
 
När? 17 mars kl 17-18.30 Ingen föranmälan krävs.

Vem? Alla rödakorsare som har ett intresse av den nya webben och Röda Korsets digitaliseringsresa. Frivillig, förtroendevald, anställd eller deltagare i Röda Korsets verksamheter - alla är välkomna. Du behöver inte kunna något om webutveckling, bara vara nyfiken på hur vi kan skapa en bra bild av Röda Korset genom våra digitala kanaler.

Var? Där du är! Alla ansluter till mötet online via sin dator, telefon eller surfplatta genom att klicka på den här länken Anslut till Microsoft Teams-möte.

Hur: Det ska vara så enkelt som att du klicka på länken ovan men titta gärna på tipsen nedan:

  1. Testa att ansluta dig i god tid innan mötet (du kan testa redan nu) så att du vet att det fungerar och kanske till och med kan höra av dig och be om hjälp om du har problem,

  2. Testa så att din uppkoppling fungerar, att ditt ljud fungerar, etc. 

  3. Här finns generella instruktioner om hur du ansluter till ett möte i Microsoft Teams.

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!