Välkomna till vårt nya intranät – beta release 10 dec

Den 10 december är vi stolta att äntligen få bjuda in er i betan av vårt nya intranät: ett öppet intranät med frivilligheten i fokus.

En beta betyder att det är en första version, inte ett färdigt intranät. Läs mer om vad som menas med beta här

Vi har fått input från många av er under hela resans gång, men nu öppnar vi upp för alla att ge feedback. Vi hoppas ni vill ta lite tid att kommentera och rapportera buggar (saker som inte fungerar) om ni hittar det. Vi hoppas också att ni har överseende med att innehållet inte är perfekt och färdigt än.

Och för säkerhets skull finns gamla Rednet kvar fram till ungefär mitten av januari.

Frågor och svar om nya intranätet

Hur rapproterar jag in synpunkter och buggar (sånt som inte funkar som det ska)?

Fyll i det här formuläret så kommer informationen fram till oss i arbetsgruppen.

Vilka delar innehåller intranätet?

Intranätet består av en startsida med nyheter och inspiration. Från startsidan kan du enkelt hitta dina verktyg, såsom verktyget Frivillig, profilbutiken eller liknande. Du kan också från startsidan söka i Kunskapsbanken och du kan chatta direkt med infoservice.

Kunskapsbanken är en egen del av intranätet där du hittar fakta, stöd och hjälp i ditt uppdrag som rödakorsare. Du kan antingen söka eller klicka dig fram.

Vad är nytt med intranätet?

En stor skillnad är att intranätet är öppet, du behöver inte logga in. Innehållet tas fram för rödakorsare men vem som helst kan ta del av innehållet. Vi vill vara transparenta och vi vill att fler rödakorsare ska använda intranätet. Läs mer om vad som menas med ett öppet intranät här

En sak som återkommit i utvärderingar av intranätet är att det varit svårt att hålla isär innehåll och nyheter som rör frivilliga och som rör bara tjänstepersoner. För att försöka åtgärda det har vi sorterat innehållet i Kunskapsbanken utifrån målgrupper, så det ska vara lättare att hitta den information som är relevant för just dig.

Nyheter kommer att kategoriseras utifrån geografi, verksamhet och målgrupp. Klickar du på en kategori får du en lista på alla nyheter i den kategorin.

En konsekvens av valet av öppet intranät är att vi inte kommer ha bloggar på redent i framtiden. Behovet däremot, av att lyfta goda exempel, idéer, frågor och tankar med andra rödakorsare och föra en dialog inom organisationen, det behöver vi hitta andra lösningar för. Exakt vilken teknik som ska användas är under utredning.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!