Välkommen till seminarium om Sveriges migrationspolitik 27 maj

Familjeåterförening

Nu avgörs Sveriges migrationspolitik. Välkommen till vårt digitala morgonseminarium "Vakna, världen!" onsdagen den 27 maj, 08.30-09.00.

Kicka här för att komma till livesändningen av seminariet 27 maj 08:30- 9:00.

Här kommer du att kunna se seminariet i efterhand.

Den parlamentariska kommittén arbetar just nu med att utforma den framtida svenska migrationspolitiken. En av de viktigaste frågorna är rätten till familjeåterförening.

Röda Korsets uppdrag är att i varje läge förhindra och lindra mänskligt lidande. Vi arbetar för att föräldrar och barn som är i behov av skydd ska ha rätt att återförenas i Sverige.

I debatten framförs ofta att Sverige bör ha en migrationspolitik som liknar genomsnittet i EU. I en ny rapport har vi jämfört de förslag som nu diskuteras i Sverige med andra EU-länders lagstiftning kring familjeåterförening. Hur mycket kommer Sveriges migrationspolitik avvika från EU-genomsnittet om den parlamentariska kommitténs förslag blir verklighet?

På vårt digitala morgonseminarium Vakna, världen! presenterar vi rapporten. Två ledamöter från den parlamentariska kommittén om Sveriges framtida migrationspolitik diskuterar dess slutsatser.

Medverkande:

Jonny Cato, migrationspolitisk talesperson (C)

Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson (M)

Martin Ärnlöv, generalsekreterare, Svenska Röda Korset

Alexandra Segenstedt, senior policyrådgivare migration, Svenska Röda Korset

Här hittar du mer info och anmälan

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!