På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Våga rädda liv – når hundratusentals och vinner pris!

Våga rädda liv

Våga rädda liv, Svenska Röda Korsets interaktiva webbkurs i första hjälpen, vann i början av december silver i prestigetävlingen ”2020 International Content Marketing Awards” i kategorin ”Innovativ teknik”.

- Det är naturligtvis väldigt roligt att vi får ett kvitto på det arbete vi har gjort! Kursen gör det möjligt för dig att prova på första hjälpen digitalt, på ett interaktivt sätt. Om du inte provat kursen så tycker jag att du ska det, säger Johanna Casimiro, Svenska Röda Korset som drivit projektet.

Våga rädda liv är dessutom nominerad som en av finalisterna i kategorin Bästa innovation i "Swedish Learning Awards". Priset uppmärksammar ”kreativa lösningar som med hög användbarhet och pedagogisk grund bidragit till starkare lärupplevelse och påvisbar beteendeförändring”. Vinnaren i tävlingen utses i januari.

- Det här är en bekräftelse på att vi ligger i framkant när det gäller utbildning, konstaterar Lars Adamsson, chef på Utbildningsenheten på Svenska Röda Korset. Kursen har hjälpt Röda Korset att nå ut med livsviktig kunskap om första hjälpen, inte minst i dessa tider med begränsad möjlighet att träffas fysiskt. Kursen blev också startskottet för en intensiv digital utveckling som ytterligare accelererats av pandemin.

Vi erbjuder nu även liveutbildningar på nätet i kurserna Första hjälpen Online samt Första hjälpen Barn Online. Under 2021 genomförs ett pilotprojekt med lokala övningshubbar tillsammans med ca tio kretsar. På övningshubbarna kommer deltagare från Våga rädda liv och våra online-kurser kunna öva praktiskt på den kunskap de inhämtat digitalt. Vi vill förändra hur vi lär andra rädda liv genom att kombinera digitala utbildningar på nätet med lokala övningsmöjligheter över hela landet. Vi återupptar naturligtvis även våra vanliga fysiska kurser i första hjälpen när situationen tillåter för att nå så många som möjligt.

Webbkursen Våga rädda liv ligger helt öppen och är gratis och enkel för alla att använda. Utbildningsenheten har tagit emot mycket positiv respons från verksamheter som högskolor och skolor som använder kursen. Våga rädda liv har nått uppemot 150 000 deltagare sedan den lanserades våren 2019.

Testa Våga rädda liv och sprid den till så många som möjligt. Kunskap som räddar liv!

Du hittar kursen här.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!