Utökade öppettider för frågor om tillgång till vård

Vårdförmedlingen väntrum

För att kunna möta frågor om tillgång till vård för migranter som helt eller delvis faller utanför det offentliga skyddsnätet har Svenska Röda Korsets vårdförmedling utökade telefontider.

Till följd av Coronaepidemin har mötesplatser och även organisationer som ger vård till personer som faller utanför det offentliga skyddsnätet ibland varit tvungna att stänga sina verksamheter runtom i landet. Vårdförmedlingen kan i de fall de inte kan hänvisa vidare till offentlig vård nu genomföra digitala konsultationer med läkare.

Ring 020- 21 10 00 (kostnadsfritt) om du eller någon du känner har frågor om tillgång till vård för migranter. Telefonen är öppen helgfria vardagar mellan kl 9:30-15:00. Du når även vårdförmedlingen via mailadressen papperslos@redcross.se.

Vårdförmedlingen har som vanligt drop-in med möjlighet att träffa sjuksköterska på Hornsgatan 54 i Stockholm under vardagar med generell öppettid 9-16. Något varierande öppettider kan förekomma under sommaren, om man vill vara säker på att någon är på plats går det bra att ringa eller maila inför ett besök. Vi ordnar tolk på plats. Ytterligare information om vårdförmedlingen hittar du här.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!