Utbildare i rödakorskunskap redo för uppdrag

Utbildare i rödakorskunskap

Kunskap om vår organisation och de värderingar vi arbetar efter är grunden för allt rödakorsarbete. Det ger en trygghet och förankring, vilken roll du än har inom Svenska Röda Korset. Nu har fler utbildare i rödakorskunskap utbildats och de är redo för uppdrag.

Fler utbildare i rödakorskunskap redo för uppdrag

I ett småkyligt men soligt Göteborg samlades tio entusiastiska rödakorsare för att genomgå specialutbildning för att bli utbildare i rödakorskunskap. Under två dagar diskuterades grundprinciperna på kors och tvärs, vår historia (internationellt och nationellt), vårt unika mandat, emblemkunskap, hjälpens väg samt skillnaden mellan Internationella rödakorskommittén och Federationen. Olika övningar genomfördes och metoder testades.

Välkommen att boka en kurs i rödakorskunskap

Kretsen/verksamhetsgruppen kan beställa en fysisk kurs via utbildning@redcross.se.

De nyutbildade utbildarna kompletterar gruppen med redan befintliga utbildare. Med kunskap och entusiasm är utbildarna redo att besöka kretsar och genomföra utbildning i rödakorskunskap.

*****

Om Rödakorskunskap

Kursen rödakorskunskap ger alla rödakorsare en gemensam grund om vilken organisation vi är, vad vi står för och vad som gör oss unika.

Målet är att du som rödakorsare har kunskap om rödakors- och rödahalvmånerörelsens grundprinciper samt kännedom om Röda Korsets arbete, både nationellt och internationellt. Dessutom att få känna en stolthet över organisationen och att jag som rödakorsare bidrar genom mitt arbete. 

Kursen är obligatorisk för alla frivilliga, förtroendevalda och anställda. Den är dels ett första steg för dig som ska engagera dig inom Svenska Röda Korset men också en bra repetition för dig som varit aktiv ett tag.

Kursen kan genomföras som fysisk kurs (bokas via utbildning@redcross.se) eller via webbkursen som nås via kursportalen Learnster

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!