På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Upptrappat våld i Palestina och Israel

Upptrappat läge i Palestina och Israel. Vi hjälper skadade på plats.

Våra kollegor i Palestina och Israel kämpar för att hjälpa människor som skadas i det upptrappade våldet. Vi uppmanar till respekt och skydd för alla civila, våra volontärer och medicinska team så att de kan rädda liv.

Röda Korset finns på bägge sidor om konflikten genom israeliska Magen David Adom (MDA) och Palestinska Röda Halvmånen. Internationella rödakorskommittén (ICRC) utökar nu sina hjälpinsatser och ber parterna i konflikten att göra vad de kan för att förhindra vidare upptrappning i den mest allvarliga konflikten mellan väpnade grupper på Gazaremsan och israeliska styrkor sedan 2014.

Röda Korset är en opartisk och neutral organisation och tar inte ställning. Detta för att behålla allas förtroende. Vi kämpar för att hjälpa alla som drabbas. 

I förra veckan gick vi ut med ett pressmeddelande där vår ordförande Margareta Wahlström påminner om att direkta och urskillningslösa attacker mot civila är förbjudna enligt internationell humanitär rätt. Attacker måste vara proportionella och alla nödvändiga åtgärder vidtas för att undvika civila förluster.

– Situationen är extremt laddad och riskerar att trappas upp. Ytterst drabbas civilbefolkningen, säger Margareta Wahlström.

Läs mer om vårt arbete i Palestina och Israel på rodakorset.se

Information till kretsar som vill samla in pengar

Redovisningskod: 2020401
Bankgiro: 900-8004
Centralt Swishnummer: 1232639946

All information till kretsar som vill samla in pengar finns här

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!