Uppskattning och återhämtning – en viktig del av frivilliguppdraget

Vinter, träd med ljus

Det lackar mot jul och ännu ett år går mot sitt slut. En tid för återhämtning, men samtidigt också att se tillbaka på allt bra som gjorts i verksamheten. Ta er tid att uppmärksamma varandra och se det goda som åstadkommits.

Detta kan kännas extra viktigt i tider när världen upplevs hård och kall. Tänk då på att varje insats du gör som rödakorsare gör världen lite bättre och lite varmare. Tillsammans gör vi skillnad!

Nu är det några veckor som många stundtals tar det lite lugnare, umgås med familj och vänner. Passar på att läsa den där boken eller njuter av promenader i ett vintrigt landskap. Andra engagerar sig oförtrutet vidare för dem som behöver. Ensamhet i juletider kan vara väldigt svår när mycket handlar om att vara tillsammans – så du som håller i engagemanget även under julen, heja dig!

Den tid som du och andra ger till Svenska Röda Korset är ovärderlig. Därför är det så viktigt att det du gör, också ger dig något, som erfarenheter, glädje, kunskap och goda kamrater. Känslan att man gör något viktigt stärker, så ta vara på den för du gör skillnad med din insats.

Sedan kommer ett nytt år 2024, med nya upptäckter, kunskaper och säkerligen prövningar. Glöm inte att planera för återhämtning och samvaro i verksamheterna. Vi håller längre om vi också tar hand om oss själva och varandra.

 

God Jul & Gott Nytt År, ta hand om dig och de dina!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!