Uppskattning och återhämtning – en viktig del av frivilliguppdraget

Det lackar mot jul. En tid för återhämtning, men också att se tillbaka på allt bra som gjorts i verksamheten, uppmärksamma varandra och se det goda som åstadkommits.

Ibland kan det kännas som att det är hopplöst när världen runt om upplevs hård och kall. Varje insats du gör som rödakorsare gör världen lite bättre, lite varmare.

Nu är det några veckor som många tar det lite lugnare, umgås med familj och vänner. Passar på att läsa den där boken, njuter av promenader i ett vintrigt landskap. Andra engagerar sig oförtrutet vidare för dem som behöver. Ensamhet i juletider kan vara väldigt svår när mycket handlar om att vara tillsammans – så du som håller i engagemanget även under julen, heja dig!

Den tid som du och andra ger till Röda Korset är ovärderlig. Därför är det så viktigt att det du gör, också ger dig något - erfarenheter, glädje, kunskap och goda kamrater. Känslan att man gör något viktigt stärker, så ta vara på den för du gör skillnad med din insats.

Sedan kommer ett nytt år 2023, med nya upptäckter, kunskaper och kanske prövningar. Kom ihåg att planera för återhämtning och samvaro i verksamheterna. Man håller längre om en också tar hand om sig.

God jul och gott nytt år, ta hand om dig och de dina!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!