På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Uppskattat hemarbete i Ljusdal-Järvsö

Anne-Marie Wästholt från Ljusdal-Järvsö Rödakorskrets och Anna-Carin Rehn från Rehns textil med ett av bidragen till utsmyckningen av Bokhandlargränd i Ljusdal sommaren 2020.

Många frivilliga som tillhör riskgrupper för coronasmitta har under våren tvingats avstå från många av sina rödakorsuppdrag. I Ljusdal-Järvsö har hemarbete blivit ett sätt att kringgå detta.

Viktiga visir

Kommunens äldreomsorg har i samband med coronakrisen ett stort behov av visir, men det har varit svårt att få tag i skyddsutrustning. Kretsen fick därför under mars månad en förfrågan om de kunde tillverka visir. Overheadplast, skumgummilister och breda resårband köptes in lokalt och tillverkningen sattes igång. Arbetet har utförts dels i kretsen lokaler och dels hemma hos frivilliga som av olika skäl behövt befinna sig i karantän.

Återbruk blir dekorationer

Kretsen har även under flera år varit medlemmar i handlarföreningen i Ljusdal centrum. Varje år dekorerar föreningen Bokhandlargränd med olika teman, det har varit allt från paraplyer till bandytröjor. I år är temat återbruk och kommer att bestå av girlanger och utsmyckningar tillbringade av återbrukat material. För att även riskgrupper ska kunna delta har det varit möjligt att få material hemkört för att hjälpa till med tillverkning och montering. Dekorationerna kommer att hängas upp veckan efter midsommar.

De båda projekten har tillsammans aktiverat ett tjugotal frivilliga som inte har kunnat delta i den vanliga verksamheten under pandemin.

– Äldreomsorgen i kommunen har varit väldigt tacksamma för de visir som producerats och vi hoppas att även Ljusdals invånare ska bli nöjda med årets dekorationer, säger Åsa Älander som är aktiv i kretsen.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!