Upplands Bro + ICA = sopplunch

Besökare äter soppa i Bro

Bro Härads rödakorskrets har utvecklats enormt under de senaste åren och viljan fattas inte. Nya volontärer kommer in och verksamheten växer.

Från second hand till läxhjälp, stick- och språkcafe, träna svenska, första hjälpen-hubb och Folkhälsoresan tillsammans med Clowner utan gränser och olika evenemang. Nu går startskottet för sopplunch.

- Vi visste ju inte hur många som skulle komma, men det var fullt i lokalen i omgångar. Jättekul, säger Marianne Liljekvist som är ordförande i kretsen.

Kretsen har inlett ett samarbete med lokala ICA Supermarket som sponsrar med svinngrönsaker. Volontärer kokar soppan i ett godkänt kök precis bredvid rödakorslokalen. Sedan bär de över den till lokalen och alla som vill får komma och äta.

- Många har det tufft nu ekonomiskt, så att få gratis lunch med smörgås och en matlåda hem, kan bidra lite i alla fall, förutom lite trevlig gemenskap, fortsätter Marianne.

- Vi har massor av idéer och just nu jobbar vi på att få in fler hälsoinspiratörer till vår del i Folkhälsoresan och sen vill vi starta Gubbcafé.

Det är imponerande och inspirerande att se denna utveckling på ett par år.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!