Infoservice återgår till ordinarie tider från och med 1:a oktober. Teleöppet-tider blir då vardagar kl. 10-12 och 13-16.

Ungdomsförbundet har ny hemsida

Nya rkuf.se

Precis som Röda Korsets Högskola flyttade Röda Korsets Ungdomsförbund in på vår gemensamma webbplattform.

Måndagen den 10:e maj var det äntligen dags för de yngsta rödakorsarna att få en ny hemsida!

Sidan ligger kvar på adressen www.rkuf.se men har en helt ny design och ett omarbetat upplägg som matchar resten av rörelsen.

- Nu blir vår koppling till den Internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen mycket tydligare för besökare på hemsidan, säger Ungdomsförbundets generalsekreterare Beatrice Amsenius.

Enligt strategi 2021-2023 är Ungdomsförbundets främsta mål att nå och mobilisera fler barn och unga i utsatthet. Därför är det viktigt att hemsidan är så lättläst och lättnavigerad som möjligt - det ska vara lätt att hitta rätt för den som söker sig till Ungdomsförbundet!

- Det är viktigt för oss att besökare vid första anblicken förstår vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Annars är det svårt att få folk att förstå varför de ska lägga sin tid på att engagera sig i eller söka hjälp hos oss på Ungdomsförbundet. Därför har berättelser från våra lokalt engagerade och vårt humanitärpolitiska arbete fått ta mycket mer plats på förstasidan än tidigare, säger Beatrice Amsenius.

Alla unga rödakorsare under 30 år har dubbelt medlemskap i både Svenska Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund, och medlemskapet i Ungdomsförbundet är helt gratis. Till skillnad från Svenska Röda Korset bedriver Ungdomsförbundet ingen egen insamling eller internationellt arbete, utan bedriver verksamheter för barn och unga i Sverige. På lokala mötesplatser för barn och unga drivs det frukost- och mellisklubbar, läxhjälp, och kompisgrupper. Digitalt erbjuder förbundet läxhjälp och stödchatt, och vid bokning erbjuder vi workshops om asylrätten och Barnkonventionen – både digitalt och fysiskt. Vill du veta mer? Läs mer på vår nya hemsida såklart!

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!