På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Två nya möjligheter att söka pengar för verksamhet

Kretsar kan nu söka pengar för tidiga insatser för asylsökande och för arbete mot segregation och för människor i socioekonomiskt utsatta områden.

TIA-medel (Tidiga insatser för asylsökande) från Länsstyrelserna

Gå in på Länsstyrelsen i din region för att se sista datum för ansökan.

Syftet med insatserna är att påskynda etableringsprocessen och samtidigt göra väntetiden - som uppstår då asylansökan prövas - mer meningsfull. Nytt för i år länsstyrelsen utlyser medel för arbete med samhällsinformation förutom kunskaper om språk, arbetsmarknad och hälsa. På respektive länsstyrelses hemsida finns mer information om ansökan och det är från länsstyrelsen kretsen söker medel. Det finns även information i Kunskapsbanken: Hitta finasiering

Medel från myndigheten Delegationen mot segregation (DELMOS)

Ansökan är öppen fram till och med 22 mars.

Undersök hur segregationen ser ut i just ert närområdet och identifiera viktiga samarbetspartners. Det är några av de tips som Delegationen mot segregation (DELMOS) har till de ideella föreningar och stiftelser som vill förbereda sin ansökan om statsbidrag inför utlysningen som öppnar inom kort.

Kretsar som är intresserade av att lära mer om medlen och eventuellt gå vidare med en ansökan kan få stöd. Nytt för i år är att myndigheten ställer krav på att varje aktör samsöker med minst en ideell partnerorganisation, helst fler. Vidare behöver verksamheten inte vara nyskapande men den bör ha samverkan och långsiktighet i fokus. Nytt för i år är att även trossamfund kan söka som del av ideella sektorn. (Inte ekonomiska föreningar eller aktiebolag).

Kretsstödet kommer att vara särskilt riktat till de kretsar som har närvaro, verksamhet eller bedriver insatser i socioekonomiskt utsatta områden, som bedriver ett arbete mot segregation eller arbetar inom ramen för Svenska Röda Korsets program för socialt hållbara städer. Men också till kretsar som har för avsikt att starta verksamhet i ett utsatt område under 2021.

Den 2 mars är du välkommen på en informationsträff där mer detaljer om medlen från Delmos kommer att lyftas och där kretsar har möjlighet att ställa frågor.

Läs mer om ansökan i Kunskapsbanken: Material Socialt hållbara städer

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!