Trygghetsinsats i Sollentuna efter våldsdåd

På bilden ser vi Marika Hamreliuse och Carina Bindzau från Sollentunakretsen.

Den 12 september skedde en skjutning i Sollentuna med dödlig utgång. Rödakorskretsen var på plats dagarna efter för att trygghetsvandra och samtala med lokalbor.

Trygghetsskapande krisinsatser kan spela en viktig roll när ett våldsdåd sker. På eget initiativ beslutade volontärer från kretsen i Sollentuna att samlas på Silverdals torg under dagarna efter att skjutningen ägt rum. Målet var att vandra i området för att öka tryggheten.

– Det kändes väldigt lugnt i området. Vi såg det som en chans att öva och samtidigt visa att Röda Korset finns genom att vara på plats. Folk hälsade på oss när vi passerade, berättar Marika Hamreliuse, frivilligledare i kretsen.

Under trygghetsvandringen på torsdagen blev volontärerna bjudna på kaffe på äldreboendet i Silverdal, där kretsen tidigare haft verksamheten Träna svenska för boendets personal.

Vill du och din krets också jobba med trygghet och trygghetsvandringar?

Trygghetsskapande arbete behövs både i vardagen och i kris. Vill kretsen starta upp trygghetsskapande verksamheter finns det stöd och hjälp att få. Börja gärna att läsa på Kunskapsbanken om hur ni kan arbeta med trygghetsskapande åtgärder och trygghetsvandring.

På bilden ser vi Marika Hamreliuse och Carina Bindzau från Sollentunakretsen.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!